פרופ' שאול חורב מונה לראש קתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה

פרופ' שאול חורב

בישיבת הוועד המנהל של הקתדרה בראשות נשיא אוניברסיטת חיפה מר עמוס שפירא, שהתקיימה ביום 31 מאי 2016, הודיע פרופסור ארנון סופר על פרישתו מניהול הקתדרה לאחר 12 שנים שעמד בראשה, והציע למנות את פרופסור שאול חורב כמחליפו בראשות הקתדרה,

תוך שהוסיף: " זהו כבוד לאונ' חיפה, וכבוד אישי עבורי..." פרופסור שאול חורב שימש בתפקידו האחרון כראש הוועדה לאנרגיה אטומית ותפקידים בכירים אחרים בחיל הים ומערכת הביטחון וכיום הוא משמש כמרצה באוניברסיטת חיפה בבית הספר למדע המדינה במחלקה ליחסים בין לאומים. חברי ההנהלה העלו על נס, הודו ושיבחו את תיפקודו של ראש הקתדרה היוצא, פרופ' ארנון סופר שכיהן בתפקידו מאז שנת 2004 אמר בדבריו פרופסור יהודה חיות: במשך כל השנים, עוד מהיום הראשון בו ניהל ארנון את הקתדרה, אני רוצה לשבח את עבודתו והמרץ של ארנון – לאורך כל הדרך, אני ממש מודה לך על הכל – כל הכבוד ותודה רבה". עורך דין גדרון סיפר:  "אני זכיתי להכיר את ארנון בגלל ראובן ז"ל , שבחוכמתו הרבה הפקיד בידך את הקתדרה – מאחל לך להמשיך ולהצליח גם בהמשך הדרך". והוסיף:  "איני בטוח שנעמוד בקצב הפרסומים שלך – אבל מקווה שכן, מקווה שנמשיך בפעילות הענפה של הקתדרה". פרופ' שאול חורב ביקש מארנון – למרות פרישתו, להמשיך ולשמור על קשר עם הקתדרה היות והקתדרה תצטרך את עזרתו. מר עמוס שפירא, נשיא האוניברסיטה סיכם: "המשפט שאומר " האדם עושה את התפקיד" – נכון מאוד באוניברסיטד"ר בני בן אריה, ולגביך ארנון – אתה באופן אישי יחד עם כל קב' הקתדרה על שם חייקין – שמתם את האוניברסיטה על המפה. בפגישות שלי עם אנשים – הרבה מהם ציטטו מדבריך – בין אם אנשים רמי מעלה ובין אם סתם אנשים, שמך תמיד עולה... אתה הדוגמא של "אדם עושה את התפקיד". בדברי ברכתו לפרופסור חורב אמר הנשיא: "לשאול – לגבי הקושי בכניסה לתפקיד – האונ' היא  קהילה שמתקשה להגדיר סדר עדיפויות ולקבל החלטות, ולכן לא פעם, חלק מהיחידות צומחות כי יש שם אדם שנלחם ולא מוותר, ויש מקומות שמחכים שזה יקרה לבד או מחכים  שייתנו להם – ובסופו של דבר לא מגיעים לשום תוצאות..." באותה ישיבה גם בחרה ההנהלה את סא"ל (מיל) דר' בני בן ארי כסגנו של שאול לניהול הקתדרה.  בני הצטרף לאחרונה למרכז למחקר אסטרטגיה ימית באוניברסיטת חיפה. שרת  14 שנה בחיל הים בתפקידי פיקוד והדרכה ולאחר מכן הצטרף לחברת אלביט מערכות ושימש במשך 37 שנים בתפקידי שיווק , כולל ניהול אגף השיווק הבין לאומי בהנהלת החברה ופעילות ענפה ומגוונת בנושאי שיווק בטחוני במזרח הרחוק וניהול חברת אלביט מערכות בסינגפור. בני מחזיק ב- PhD מאוניברסיטת UNISA  באוסטרליה וילמד בשנה הקרובה בחוג לגיאוגרפיה את הקורס "מבוא לדרום מזרח אסיה.